Web shop

58.00KM
Marka : ZLATAN OTOK
Image

ZLATAN PLAVAC GRAND SELECT 0,75 L

Opis

Nesumnjivo najpoznatije i najnagrađivanije vino naše vinarije – ranije poznato kao Zlatan Plavac Grand Cru - vino je kultnog statusa, ne samo u Hrvatskoj nego i šire. Vino koje godinama ima posebno mjesto u našoj obitelji i prema kojem njegujemo poseban pristup i proces proizvodnje. Za nas ono nije tek vino, već najsofisticiranije postignuće našeg oca, nasljeđe koje čuvamo i njegujemo.

Zlatan Plavac Grand Select radimo od pažljivo probranog plavca koji raste na strmim padinama u okolici Svete Nedjelje. Ovi jedinstveni vinogradi nagiba do čak 40% okruženi su netaknutom prirodom, loza napreduje u području gdje nema industrije i gdje se ne koriste sintetička gnojiva ni pesticidi, a svi poslovi u vinogradu, uključujući i berbu, obavljaju se ručno.

U svakoj berbi radimo selekciju grožđa, ali i vinograda. Biramo najbolje dijelove najstarijih vinograda u kojima su loze starije od 35 godina. Nakon prerade, vino odležava najmanje 2 godine u barrique bačvama od francuskog hrasta zapremine 225 l.

Zlatan Plavac Grand Select je vrhunsko vino iznimnih svojstava, tamne rubin boje, izražajna, lijepa mirisa, odlično uravnoteženih alkohola i kiselina. Zaokruženo vino punog tijela, bogate i snažne, ali elegantne, baršunaste taninske strukture. Vino izražajnih i kompleksnih aroma poput, tamnog voća, dalmatinskog bilja, duhana, drva, vanilije i papra. Impresivna i profinjena ekspresija hvarskog terroira - poput najfinije svile u čaši koja ostavlja dugotrajan, bogat okus na nepcu. Vino koje ćete dugo pamtiti.
Vinogorje: Sveta Nedjelja - Hvar
Sorta: Plavac mali
Tip: Crno, suho vino
Klasifikacija: Vrhunsko vino
Odležavanje: Barrique bačve od francuskog hrasta
Alkohol: 15%
Temperatura serviranja: 14-18°C
Gastro preporuka: Za uživanje nakon jela ili uz tvrde sireve, fini odrezak, pašticadu, brudet ili čak tamnu čokoladu
Image
ZLATAN PLAVAC GRAND SELECT 0,75 L Opis Nesumnjivo najpoznatije i najnagrađivanije vino naše vinarije – ranije poznato kao Zlatan Plavac Grand Cru - vino je kultnog statusa, ne samo u Hrvatskoj nego i šire. Vino koje godinama ima posebno mjesto u našoj obitelji i prema kojem njegujemo poseban pristup i proces proizvodnje. Za nas ono nije tek vino, već najsofisticiranije postignuće našeg oca, nasljeđe koje čuvamo i njegujemo. Zlatan Plavac Grand Select radimo od pažljivo probranog plavca koji raste na strmim padinama u okolici Svete Nedjelje. Ovi jedinstveni vinogradi nagiba do čak 40% okruženi su netaknutom prirodom, loza napreduje u području gdje nema industrije i gdje se ne koriste sintetička gnojiva ni pesticidi, a svi poslovi u vinogradu, uključujući i berbu, obavljaju se ručno. U svakoj berbi radimo selekciju grožđa, ali i vinograda. Biramo najbolje dijelove najstarijih vinograda u kojima su loze starije od 35 godina. Nakon prerade, vino odležava najmanje 2 godine u barrique bačvama od francuskog hrasta zapremine 225 l. Zlatan Plavac Grand Select je vrhunsko vino iznimnih svojstava, tamne rubin boje, izražajna, lijepa mirisa, odlično uravnoteženih alkohola i kiselina. Zaokruženo vino punog tijela, bogate i snažne, ali elegantne, baršunaste taninske strukture. Vino izražajnih i kompleksnih aroma poput, tamnog voća, dalmatinskog bilja, duhana, drva, vanilije i papra. Impresivna i profinjena ekspresija hvarskog terroira - poput najfinije svile u čaši koja ostavlja dugotrajan, bogat okus na nepcu. Vino koje ćete dugo pamtiti. Vinogorje: Sveta Nedjelja - Hvar Sorta: Plavac mali Tip: Crno, suho vino Klasifikacija: Vrhunsko vino Odležavanje: Barrique bačve od francuskog hrasta Alkohol: 15% Temperatura serviranja: 14-18°C Gastro preporuka: Za uživanje nakon jela ili uz tvrde sireve, fini odrezak, pašticadu, brudet ili čak tamnu čokoladu

Brendovi

ZLATAN OTOK
Dimenzija (D x Š x V) 20 x 15 x 10 Inch
Težina 900 Gram

Grude

Gojka Šuška 9
88340 Grude

Tel: 039/661-660
Fax: 039/661-659
bilibrig@bilibrig.com

Banja Luka

Svetosavska 110 A
78250 Laktaši

Tel/Fax: 051/212-245
bilibrigbl@bilibrig.com

Sarajevo

Safeta Zajke 269
71160 Novi Grad Sarajevo

Tel/Fax: 033/460-178
sarajevo@bilibrig.com

Brčko

Naselje Grbavica bb
76100 Brčko

Tel/Fax: 049/217-032
brcko@bilibrig.com

Image
Copyright © Bili Brig d.o.o. Grude - Sva prava zadržana