22.50KM
Marka : Kozlović
Image

KOZLOVIĆ VALLE 0,75L

Osobine i opis vina

Valle je blend malvazije istarske i sauvignon blanca kojem ovo prvo daje tijelo i teksturu, a potonje vertikalnost, svježinu i aromatsku kompleksnost. Valle 2019 je blijedo zlatne boje. Na nosu otvoreno, živahno i mlado, s obiljem arome zelenih paprika i bazge te malim udjelom zreloga grejpa, marelice, papaje i manga. Uglavnom, aromatikom dominiraju note sauvignon blanca u odnosu na malvaziju. Na nepcu posve spremno za uživanje, otvoreno. Sasvim suho, nježnog do srednjeg tijela, s fino uravnoteženim kiselinama i ugodnim završetkom okusa limuna. Jednostavno rečeno, vrlo lijepo aperitivno vino ili vino za uživanje na čašu.

Uz hranu

Klasično aperitivno vino, koje će odlično pratiti sve salate, povrća, rižoto sa šparogama, te varijacije hladnih jela uključujući morske plodove. Izvrsno i kao vino na čašu u wine baru ili restoranu. Klasično ljetno vino.

Potencijal odležavanja

U odličnoj kondiciji upravo sada. Potencijal čuvanja je 2020-2022.
Image
KOZLOVIĆ VALLE 0,75L Osobine i opis vina Valle je blend malvazije istarske i sauvignon blanca kojem ovo prvo daje tijelo i teksturu, a potonje vertikalnost, svježinu i aromatsku kompleksnost. Valle 2019 je blijedo zlatne boje. Na nosu otvoreno, živahno i mlado, s obiljem arome zelenih paprika i bazge te malim udjelom zreloga grejpa, marelice, papaje i manga. Uglavnom, aromatikom dominiraju note sauvignon blanca u odnosu na malvaziju. Na nepcu posve spremno za uživanje, otvoreno. Sasvim suho, nježnog do srednjeg tijela, s fino uravnoteženim kiselinama i ugodnim završetkom okusa limuna. Jednostavno rečeno, vrlo lijepo aperitivno vino ili vino za uživanje na čašu. Uz hranu Klasično aperitivno vino, koje će odlično pratiti sve salate, povrća, rižoto sa šparogama, te varijacije hladnih jela uključujući morske plodove. Izvrsno i kao vino na čašu u wine baru ili restoranu. Klasično ljetno vino. Potencijal odležavanja U odličnoj kondiciji upravo sada. Potencijal čuvanja je 2020-2022.

Brendovi

Kozlović
Dimenzija (D x Š x V) 20 x 15 x 10 Inch
Težina 900 Gram